ویورس کرونا چیست؟
کروناویروس( نام علمی :Coronaviruses) خانواده بزرگی از ویورس ها و زیر مجموعۀ کروناوبریده هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماریهای شدیدتری همچون سارس، مرس، کووید19 را شامل میشود. کروناویروسها در سال ۱۹۶۵ کشف شدند و مطالعه بر روی آنها بهطور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت. این ویروس به طور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا می کند، با این حال تاکنون هفت کروناویروس انسانی کشف شدهاست. آخرین نوع آنها، در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همه گیری در انسان شیوع پیدا کرد.

علائم و نشانههای بیماری کرونا
کرونا در ابتدا شبیه به یک سرماخوردگی ساده است و با گذشت زمان علائم آن شدیدتر میشود. آبریزش بینی، گلو درد شدید، تب برای مدتی طولانی، سردرد و تنگی نفس از مهمترین علائم بیماری کرونا است. کودکان و افرادی که دارای مشکلات تنفسی، بیماری قلبی، ضعف سیستم ایمنی به دلیل انواع سرطانها و بیماریهای نقص ایمنی هستند، بیشتر در معرض ابتلا به کرونا ویروس قرار دارند.
روشهای پیشگیری از ویروس کرونا و خطرات ویروس
پزشکان، مهمترین عامل پیشگیری و اولین خط دفاع در برابر ویروس کرونا را شستوشوی صحیح دستها میدانند. علاوه بر شستوشوی مرتب دستها، رعایت موارد زیر برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا الزامی است:
شستوشوی دست و صورت - رعایت نکات بهداشتی حین سرفه و عطسه - رعایت تعاملات روزانه - کاهش ارتباط با حیوانات - پرهیز از دست دادن و روبوسی - کاهش تماس با سطوح - بهداشت در تغذیه - رعایت در محیط کار با دام و طیور - استفاده از وسایل ایمنی -
در آخر…
هر چند که ترس و نگرانی از ابتلا به ویروس کرونا بر تمام جهان سایه انداخته است، اما با توجه به آمار مرگ و میر نسبت به تعداد مبتلایان، میتوان امیدوار بود که میزان خطری که کرونا برای جامعه بشری دارد، شاید کمتر از آن چیزی است که در بین مردم شایع شده. در واقع، نگاهی به آمار کشتههای بیماری همخانواده کرونا یعنی آنفولانزا، نشان میدهد که این ویروس، شاید آنچنان هم هولناک و مرگبار نباشد.
ویروس کرونا تاکنون، نزدیک به 68 هزار نفر را مبتلا کرده است که حدود 1665 نفر از آنها جان خود را از دست دادهاند. این در حالی است که به طور متوسط، سالیانه حدود ۵ میلیون نفر به آنفولانزا دچار میشوند و آمار کشتههای این بیماری حتی به سالی ۶۵۰ هزار نفر هم میرسد. همینطور در سال ۲۰۱۸ میلادی، بیشتر از یک میلیون نفر در اثر ابتلا به سل، و حدود ۱۵۰ هزار نفر در اثر سرخک، جان خود را از دست دادند.